Suomessa työskentelin tarjoilijana 10 kk ja sain sinä aikana tippiä tasan kahdesti. Nytpä siis kun kannan joka päivä seteli- ja kolikkotolkulla rahaa kotiin työvuoron jälkeen on tytöllä mellevä hymy kasvoillaan. Saamani tipit eivät vielä päätä huimaa, mutta kyllä näilläkin jo mitä saan ihan mukavasti palkkapussia kasvattaa. Ja aika kätevää kun ei rahat pääse loppumaan kun joka työpäivä saa aina lisää!

Ja että miten niitä tippejä sitten saadaan?

"Hyvää päivää herra ja rouva. Kuinka päivä on mennyt? Ai että kiitos päiväni on sujunut oikein mallikkaasti. Mitä mieltä olette säästä, aika lämmintä, eikö? Oletteko ihan läpikulkumatkalla? Aijaa, vai että Thunder Bayhin menossa. Minäkin vietin siellä hieman aikaa sen jälkeen kun saavuin maahan. Juu, kyllä tosiaan olen tuolta Euroopasta, suomalainen. Juu no, en minä nyt pelkästään töiden perässä tänne pikkukaupunkiin tullut vaan tuo minun poikaystäväni on täällä töissä. Ei, hän on kanadalainen. (naurua) Juu, sanokaas muuta aika hulluahan tuo. Hyvin olen viihtynyt kiitos vain kysymästä. No niin, oletteko nälkäisiä, meillä on tosiaan tänään erikoisuutena se ja se ja alkuun saisi keittoa tai salaattia..."

Jokaisen asiakkaan kanssa tätä ei ehdi tehdä. Kiireisimpinä aikoina hyvä jos ehtii hyvät ruokahalut toivottaa. Saati sitten muistaa kenenkin pyynnöt...