Muutama asiakas päivän mittaan intoutuu kyselemään mistä oikein olen, kun kuulee aksentin puheessani. Seuraavaksi yleisin kommentti onkin sitten silmälasit. Että onpa modernit ja vau!

Olen kokeillut jo yövuoroakin. Ihan ok, vaikka päivä menee sitten vähän hukkaan kun joutuu nukkumaan. Yöllä on melko hiljaista tosin baarien sulkeutumisen jälkeen paikalle hoippuu nälkäistä porukkaa. Aamusella tulee jo aamupalaihmisiäkin (nyt on paljon amerikkalaisia, ne on täällä kalastelemassa, palvelua tarttis saada heti sormet vaan napsuu tahdissa). Meidän ravintolassa myydään aamupalaa 24 h vuorokaudessa. Muutenkin tällainen aamupalakulttuuri jossa käydään ravintelissa syömässä se päivän tärkein ateria on Suomessa vähän vieras käsitys. Tässäpä pieni katsaus aamupalaan:

Letut. Kyseessä pohjois-ameriikan malliset paksut letut. (Toim. huom. tod näk sokeria tolkuton määrä myös.) Syödään pekonin tai makkaroiden kera. Päälle reilusti siirappia.

Köyhät ritarit. Tehdään paahtoleivästä ja syödään siirapin ja voin kanssa.

Pekonia ja munia. Vaihtoehtoisesti makkaraa tai kinkkua. Munat voi paistaa monella eri tapaa:

over hard 'yli kova' = molemmilta puolilta ja kovaksi
over easy 'yli helppo' = molemmilta puolilta mutta niin että keltuainen on nestemäistä (suosituin tapa)
sunny side up 'aurinkoinen puoli ylös' = paistetaan vain toiselta puolelta, keltuainen nestemäisenä päällä
scrambled = munakokkeli

Tässäpä lyhyt oppimäärä aamupalaan!